Zo života spoločnosti

Cieľavedomá, odvážna, pre mnohé ženy inšpiratívna, taká je naša nová riaditeľka Katka

Dňa 28. apríla 2022 sa v Grand hoteli Permon konala pre SOPHISTIC Pro finance výnimočná udalosť. Nielenže sa v tento deň uskutočnilo najväčšie podujatie SPF v roku – Výročný kongres, ale taktiež bola za kvalitne odvedenú prácu a vedenie svojho tímu spolupracovníkov slávnostne povýšená nová Oblastná riaditeľka – Katarína Strnádlová.  

Katka sa povýšením na vyššiu pozíciu zároveň stala aj jedinou ženskou posilou Riaditeľskej rady a stala sa tak inšpiráciou pre ďalšie ženy, ktoré majú podobný cieľ ako ona. Prednedávnom bola „iba“ obchodníčkou, no dnes k jej povýšeniu prináležia mnohé benefity, ktoré ako Oblastná riaditeľka získala. O aké výhody ide, a aké kroky k jej významnému míľniku kariéry podstúpila, vám zodpovie v niekoľkých otázkach, ktoré sme jej položili:

Katka sa povýšením na vyššiu pozíciu zároveň stala aj jedinou ženskou posilou Riaditeľskej rady a stala sa tak inšpiráciou pre ďalšie ženy, ktoré majú podobný cieľ ako ona. Prednedávnom bola „iba“ obchodníčkou, no dnes k jej povýšeniu prináležia mnohé benefity, ktoré ako Oblastná riaditeľka získala. O aké výhody ide, a aké kroky k jej významnému míľniku kariéry podstúpila, vám zodpovie v niekoľkých otázkach, ktoré sme jej položili:

  • Veríme, že aj vďaka svojmu povýšeniu momentálne prežívaš šťastné obdobie. Katka, ešte raz ti srdečne gratulujeme. Na chvíľu sa však vráťme na úplný začiatok tvojej práce sprostredkovateľky. Ako dlho pracuješ v tomto biznise?

Prvýkrát som sa s finančným biznisom stretla ako sedemnásťročná, teda v roku 2005, no nevydržala som dlho. Nechala som sa ovplyvniť okolím, ale stále ma to podvedome ťahalo späť. V roku 2013 som sa vrátila a začala spolupracovať s jednou maklérskou spoločnosťou.

 

  • Teší nás, že ťa tvoj vnútorný hlas priviedol naspäť do finančného sveta. Aké boli tvoje začiatky finančného sprostredkovateľa?

Moje začiatky boli veľmi náročné. Bola som človek, ktorý sa držal viac v úzadí a keď nemusel, nič navyše nepovedal. Musela som na sebe tvrdo pracovať, aby som sa vypracovala. V predchádzajúcej firme som žiadne významné výsledky nedosiahla. Bola som podpriemerný sprostredkovateľ. Nemala som žiadne vízie a ani ciele.

 

  • Je to už viac ako deväť rokov odkedy si sa vrátila „do hry“. Dovolíme si tvrdiť, že za tie roky sa u teba naozaj veľa zmenilo, keďže dnes si úšpešnou riaditeľkou, o čom svedčia aj tvoje výsledky. Prečo si sa vlastne rozhodla spolupracovať so SOPHISTIC Pro finance?

Na začiatok musím priznať, že som sa spolupráci veľmi bránila. V tom čase som chcela s poradenstvom skončiť. Potrebovala som zmenu. No napokon som prijala ponuku spolupracovať s SPF. Cítila som, že táto spoločnosť mi ponúka to, čo som v tom čase hľadala. Nemala som čo stratiť, mohla som iba získať. S odstupom času vieme, že som naozaj získala.

 

  • Z tvojho rozprávania je zrejmé, že si naozaj spokojná. Priblíž našim čitateľom, ako ti spolupráca s SPF pomohla?

V prvom rade sa chcem touto cestou poďakovať všetkým kolegom, ktorí nás na začiatku prijali. Veľmi nám pomohli a najmä nás veľa naučili. Ďakujem aj môjmu nadriadenému Františkovi Ďurkáčovi, ktorý ma neustále podporuje. Takisto Tonkovi Jadroňovi, že sa nenechal odradiť mojím opakovaným NIE.
Spolupráca s SPF ma zmenila k lepšiemu. Vďaka nej robím to, o čom som vždy snívala. Budujem si svoju firmu. Vzdelávam sa. Mám vo svojom tíme úžasných ľudí, ktorí sú mi inšpiráciou a podporou zároveň. Teší ma, že pod mojím vedením rastú ich osobnosti. Užívam si každé jedno povýšenie nielen kolegov v mojom tíme, ale všetkých členov našej rodiny. SPF podporuje rast a budovanie osobnosti. V našom tíme sme priatelia, rodičia či učitelia našim ľuďom, ktorých sme získali. Vybudovali sme si tu krásne priateľstvá aj mimo vlastnú štruktúru. Táto firma je výnimočná v tom, že nech potrebujete akúkoľvek pomoc, viete, že sa tu máte na koho obrátiť. Vieme sa spoločne zabávať, smiať, ale aj „makať“. Milujem dovolenky. Milujem cestovanie a vďaka SPF toto všetko zažívam. Ďakujem, že aj vďaka vám žijem výnimočný život.

 

  • Skvelé, že si vďaka práci plníš sny a užívaš to, čo máš najradšej. Je však okrem výhod, ktoré ti táto práca dáva, aj niečo, čo ti berie?

Neviem, čo mi berie, možno čas pre seba. Pretože svoju prácu milujem a je mojím zmyslom života. Neviem si predstaviť robiť niečo iné, asi by som to už ani nevedela. Napĺňa ma práca s ľuďmi. Vnímam, že mojím posolstvom je pomáhať meniť ľuďom život k lepšiemu. Sama som si v živote prešla rôznymi ťažkými životnými situáciami a skúškami. No keby som si týmto všetkým neprešla, nebola by som tým, kým som dnes.

 

  • Veru, všetky kroky, ktoré si prešla, aj tie zložitejšie, ťa priviedli až sem. Čo však tomu predchádzalo? Kedy a prečo si sa rozhodla začať budovať kariéru Oblastného riaditeľa?

Hm, ťažká otázka. Moji „získatelia“ hovorili o tejto pozícii prakticky od začiatku, no ja som si neverila. Síce som túžila po úspechu, ale moje vnútorné presvedčenie bolo iné. Bil sa môj sen s mojím postojom k sebe. Až keď som dostatočne postojovo dorástla a verila si, tak som začala budovať svoj tím. Reálne sme začali na pozícii pracovať až v lete minulého roka. Stanovila som si presný termín, dokedy to bude. Stihla som to o mesiac skôr. 
A prečo? Je toho viac. Ale napríklad, aby som sa mohla podieľať na rozvoji spoločnosti SPF a bola inšpiráciou pre iné ženy, nielen v našej firme, ako budovať svoj vlastný úspech.

 

  • Istotne si inšpiráciou pre mnohých, nielen pre ženy. Môžeš našim čitateľom prezradiť, aké kroky si podstúpila, aby sa ti to podarilo?

V prvom rade to nešlo zo dňa na deň, ani z mesiaca na mesiac. Boli to roky práce na sebe a svojej osobnosti. Musela som si uvedomiť a pochopiť – kto som? Čo chcem? Prečo to chcem? AKO to chcem uskutočniť? Čo tým dosiahnem a čo získam? Prípadne, čo stratím? Ako hovoril Baťa: „Ak chceš vybudovať veľký podnik, vybuduj najprv seba.“ To je podľa mňa základ úspechu – vybudovať najprv svoju osobnosť, aby si potom mohol pomáhať budovať osobnosti kolegov, ktorých získaš do svojho tímu. V neposlednom rade to je rozhodnutie pre cieľ s konečným termínom. Lebo cieľ bez termínu je len sen.

 

  • Vytrvalosť a trpezlivosť ti rozhodne nechýba. Je niekto, kto ti za ten čas pri budovaní kariéry pomáhal?

Moja rodina. Môj úžasný tím, ktorý sa zomkol a pracoval spoločne na našom cieli. Mirko Turza bol môj priateľ na telefóne a vždy ma svojským spôsobom pobavil, keď som to chcela vzdať. Samozrejme, bez Feriho by to nešlo, celý čas ma podporoval a hnal ma vyššie. Iba on vie, aké boli moje posledné týždne zložité. Znášal moje vypätie v závere plnenia cieľa. Nemôžem vynechať ani Jurka Kvasa, ktorý mi počas školení ukázal nové možnosti náboru.
Ďakujem môjmu tímu, pretože toto je náš spoločný úspech. Kolegovia v kancelárii boli úžasní a všetkým z celého srdca ďakujem. Pretože sa potvrdilo pravidlo: „CIEĽ JE CESTA, CESTA JE CIEĽ“. Cesta za cieľom bola úžasná a nezabudnuteľná jazda, ktorá ma v mnohom obohatila.

 

  • Je skvelé, že v SPF je toľko ľudí, ktorí ti s postupom nahor pomohli. Ako tvoje povýšenie vníma tvoj tím?

Povýšenie je spoločný úspech. Bez nich by to nešlo. Vnímala som, a vnímam, z ich strany veľkú podporu. Vidím v mojom tíme veľký potenciál a budúcich členov Riaditeľskej rady. Len si musia svoje kvality uvedomiť hlavne oni. Moju pomoc majú vždy. Vidia, že sa tu dajú plniť sny. Zažili to v priamom prenose. 

 

  • Ako sa cítiš na novej pozícii?

Popravde, nijako inak než doteraz. Cítim väčšiu zodpovednosť. Naďalej na sebe pracujem. Venujem sa svojmu tímu a rozširujem ho. Podporujem svojich ľudí pri plnení ich cieľov. Chcem sa naďalej plnohodnotne venovať budovaniu svojho tímu a venovať sa aj svojim klientom.

 

  • Iste, pri vyššej pozícii prichádza aj väčšia zodpovednosť. Vnímaš aj nejaké výhody, ktoré povýšením získavaš?

Byť Oblastným riaditeľom má množstvo výhod. Získavam podiel na zisku spoločnosti, ktorý môžem využiť pre svoj tím. Stala som sa členkou Riaditeľskej rady a môžem tak rozhodovať o smerovaní firmy. SOPHISTIC mi založil dôchodkový účet, čím myslí aj na moju budúcnosť. Zaujímavou výhodou je aj to, že som bližšie k získaniu akcií v akcionárskom programe SPF.

 

  • Súhlasíme s tebou, benefitov je naozaj mnoho. Vedenie spoločnosti SPF sa pri jej založení  rozhodlo priniesť na trh spoločnosť, s ktorou sa naozaj oplatí spolupracovať. Dovolíme si tvrdiť, že sa jej to naozaj podarilo, pretože ponúka pre jej spolupracovníkov množstvo bezkonkurenčných výhod. Vráťme sa však k tebe, máš nejaké ďalšie pracovné ciele?

Áno, mám. Stále si dávam nové ciele a výzvy. V najbližších mesiacoch chcem pomôcť mojim dievčatám s povýšením do pozície Manažér. Tento rok sme sa vydali na cestu rastu a náborovania, a SPF nám k tomu pribalil aj darčeky v podobe Súťaže o pobyt vo Vietname či členstvo medzi tými najlepšími v TOP TEAM-e.

 

  • Dievčatám držíme palce k ich povýšeniu. Ako ťa poznáme, určite im budeš veľkou oporou, rovnako, ako bol aj tvoj nadriadený tebe.  Zaujímalo by nás, čo je tvojím hnacím motorom pri práci?

Môj tím, moja rodina, moji kolegovia. Najlepšia asistentka na svete. Ja sama. Pretože žijem naozaj výnimočný a skvelý život. Ďakujem Bohu, že ma obdaril množstvom dobrých vlastností. Jednou z nich je nikdy sa nevzdávať. Plním si svoje ciele, cestujem, pracujem na sebe. Chcem, aby aj iní ľudia zažívali to, čo my. Nie sú to rozprávky, je to život, ktorý sme sa rozhodli vziať do svojich rúk, a zmeniť ho. Nebolo to vždy ľahké. Boli ťažké chvíle. Chceli sme to vzdať. Ale silná vôľa, vytrvalosť, cieľavedomosť a vízia v lepší život, podpora v rodine, podpora v tíme, vo firme, nás držala nad vodou. A dnes vidím okolo seba úspešných a šťastných ľudí.

 

  • Urobiť krok, ktorého sa bojíme, je prvým krokom k úspechu. Si dôkazom, že ak o niečom dokážeme snívať, dokážeme to aj uskutočniť. Čo by si na záver poradila svojim kolegom, ktorí si budujú kariéru Oblastného riaditeľa a rozhodli sa za úspechom vykročiť rovnako ako ty?

Môžem poradiť iba to, čo som sama urobila. V prvom rade spoznať seba samého a veriť si! Uvedomiť si, prečo som šla do tohto biznisu? Čo očakávam? Od seba? Od firmy? Chcem niečo zmeniť? Čo chcem dosiahnuť a prečo? Stanoviť si cieľ s dátumom. Keď som si zodpovedala všetky tieto otázky, obrátila som sa na svojho mentora a spoločne sme naplánovali aktivity. Sústredenosť na cieľ je veľmi dôležitá. Cesta k úspechu nevedie skratkami. Čím viac skratiek sa rozhodneš urobiť, tým viac sa ti cesta predĺži.

 

Ďakujeme za inšpiratívny rozhovor, Katka.
Prajeme ti mnoho ďalších úspechov pri dosahovaní pracovných, ale tiež osobných cieľov.