Zo života spoločnosti

Riaditeľská rada posilnená o doposiaľ najmladšieho riaditeľa

Vo finančnom biznise sa pohybuje desať rokov, no členom  rodiny SPF je pomerne krátky čas. V roku 2019 začal spolupracovať so SOPHISTIC Pro finance a odkedy prišiel k nám, jeho cesta začala naberať pomerne rýchly smer nahor. Reč je o našom novom Oblastnom riaditeľovi Miroslavovi Turzovi. Vďaka kvalitne odvedenej práci pre klientov a vedeniu tímu spolupracovníkov so spoločným cieľom, sa zároveň stal aj novou posilou Riaditeľskej rady SPF.

Pri príležitosti dosiahnutia tohto výnimočného míľnika sme mu položili niekoľko otázok, ktoré vám priblížia jeho úspech, a možno vás jeho odpovede inšpirujú k podobným krokom na pomyselný vrchol.

  • Na úvod nám, Mirko, prezraď, aké boli tvoje začiatky finančného sprostredkovateľa?

Náročné. Nie však z pohľadu neustáleho učenia sa a dopĺňania nových odborných znalostí, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou tohto povolania, ale z pohľadu osobnostného rozvoja. Mal som dvadsaťjeden rokov a v mnohých aspektoch som bol ešte dieťa.

  • Rozumieme, pre mladého človeka to v tom čase bolo mnoho nových informácií a najmä,  bolo potrebné dospieť. Sme veľmi radi, že sa ti to podarilo a za ten čas si sa vypracoval na úspešného manažéra a takisto skvelého tatina troch detí.

Áno, som vďačný celému môjmu tímu, môjmu nadriadenému Miroslavovi Juríkovi, ktorý mi bol príkladom, a v neposlednom rade mojej manželke, ktorá je mi veľmi veľkou oporou. Bez nich by som to nezvládol.

  • Je skvelé mať pri sebe ľudí, ktorí ťa podporujú a sú po tvojom boku tak, ako si pre svojich ľudí aj ty. Dnes máš vo svojom tíme aktívnych viac ako dvanásť spolupracovníkov a dalo by sa povedať, že tak, ako je Mirko Jurík druhým ocinom jeho štruktúry, ty si sa ním stal v tej svojej. Ako tvoj tím vníma postup o pozíciu vyššie a prečo si sa rozhodol začať budovať kariéru Oblastného riaditeľa?

Vnímam, samozrejme, iba pozitívne ohlasy. Je to spoločný úspech tímu, ktorý si ide za spoločným cieľom. Túto prácu beriem ako životný štýl a myslím, že moji ľudia to majú rovnaké. Vďaka spolupráci s SPF som dostal nový pohľad na svet financií, že sa dajú veci robiť inak, kvalitne a v podstate som si uvedomil, že mám dosť vedomostí, aby som ich mohol posúvať ďalej a pomáhať tak ľuďom plniť si sny. Doma ma totiž učili: „zadarmo si dostal, zadarmo dávaj.“

  • Veľmi pekný :) Vo finančnom svete sa pohybuješ už viac ako jedno desaťročie. Prečo si sa pred tromi rokmi rozhodol začať spolupracovať so SOPHISTIC Pro finance?

Chcel som zmenu. Cítil som, že niečo nie je dobré, ale nevedel som to v tom období pomenovať. Cítil som, že sa musím posunúť ďalej a vtedy prišla ponuka na spoluprácu v Sophisticu.
V podstate som nemal čo stratiť, práve naopak, iba získať.  SOPHISTIC Pro finance pre svojich spolupracovníkov ponúka množstvo výhod, ktoré ma zaujali. Či už kariérne, vzdelávacie, sociálne alebo aj členstvo medzi najlepšími obchodníkmi a manažérmi – v TOP TEAMe, medzi ktorými som aj ja :)

  • To je pravda, dovolíme si tvrdiť, že výhody, ktoré SPF pre svojich spolupracovníkov ponúka, sú na našom trhu bezkonkurenčné. Vnímaš vďaka novej pozícii aj nové výhody?

Iste, povýšením na pozíciu riaditeľa som sa zároveň stal aj členom Riaditeľskej rady. Znamená to, že sa môžem aktívne podieľať na riadení, rozhodovaní a smerovaní spoločnosti. Podpisom Dodatkovej zmluvy som taktiež získal aj nárok na ďalšie benefity nášho sociálneho programu, napr. SPF mi šetrí na dôchodok, platí mi poistenie na zabezpečenie mňa a mojej rodiny a taktiež budem mať nárok na podiel zo zisku spoločnosti.

  • Keď to takto niekto vymenuje, stať sa Oblastným riaditeľom znie naozaj lákavo. Povýšený si už niekoľko mesiacov, ako sa cítiš na novej pozícii?

Ak mám povedať pravdu, veľkú zmenu nepociťujem. Stále pracujem na tom, aby boli spokojní moji klienti, kolegovia a keď budú spokojní oni, BUDEM AJ JA :) Mojím cieľom je naďalej vzdelávať, rozširovať svoj tím a samozrejme sa plnohodnotne venovať  klientom.

  • Je zrejmé, že ti na tvojich spolupracovníkoch a klientoch naozaj záleží. No zaujímalo by nás, čo je tvojím hnacím motorom?  

Je to jednoznačne moja RODINA. Rodina bola, je a aj bude vždy na prvom mieste. A keďže naša spoločnosť je jedna veľká rodina, tak ma vpred posúvajú aj moji kolegovia, ktorí sú neoddeliteľnou súčasťou môjho života. Máme medzi sebou priateľské vzťahy, podporujeme sa a pomáhame si, ako sa to v bežnej rodine robí.

  • Aké je tvoje životné krédo, ktorým sa riadiš?

„Ak ešte neviete robiť veľké veci, robte malé veci s veľkým úsilím.“ – od Napoleona Hilla.

  • Na záver – je niečo, čo by si poradil kolegom, ktorí sa rozhodli začať budovať kariéru Oblastného riaditeľa?

Aby sa nevzdávali a aby prvotné neúspechy nebrali ako katastrofu. Poznám skvelý citát od Ziga Ziglara, ktorý to perfektne vystihol: „Jediným spôsobom, ako získať to, čo chcete, je pomôcť dostatočnému množstvu ľudí získať to, čo chcú oni.“  

Pekné slová na záver.
Ďakujeme za rozhovor a prajeme mnoho ďalších úspechov.