Zo života spoločnosti

Darovali najväčší vianočný dar – život

Najkrajšie obdobie v roku je pomaly za dverami. Mnohí z nás sa počas tohto obdobia stretávajú so svojimi priateľmi, trávia čas so svojou rodinou, pomáhajú s darčekmi Ježiškovi, vypekajú koláčiky či pripravujú všelijaké dobroty neďaleko krásne ozdobeného vianočného stromčeka, aby sme si užili chvíle pohody v kruhu tých najbližších.

Čaro predvianočného obdobia si však možno užiť aj trošku inak, tak ako sa rozhodli napríklad aj naši kolegovia zo SOPHISTIC Pro finance. Ako aj po minulé roky, tak aj tento rok si povedali, že počas Vianoc je dôležité pomáhať tým, ktorí to potrebujú. Preto sa s úsmevom na tvári vybrali do nemocnice na Hematologicko-transfúzne oddelenie, aby si sadli do odberových kresiel a pomohli. Darovali totiž svoju kvapku krvi a stali sa tak pre niekoho hrdinom.

Aj vďaka nim, ich priateľom, ktorí sa pridali, ale aj ďalším darcom krvi, ktorí tak urobili, sú dnes mnohí pacienti zdraví a budú si tak môcť užívať tie najkrajšie sviatky v roku v kruhu svojej rodiny, pretože ani v tomto období netreba zabúdať na to, že krv je najdôležitejšia tekutina pre život a jej darovaním môžeme niekomu darovať ten najväčší vianočný dar – život.

(Prvodarkyňa Anetka, ktorá sa rozhodla stať darcom krvi a pomáhať)

Veľmi nás teší, že naši kolegovia darujú krv pravidelne a tím hrdinov sa neustále rozširuje o prvodarcov aj v radách našich spolupracovníkov a my im za to zo srdca ďakujeme, pretože #spoludokazemeviac.

Neexistuje snáď lepší pocit ako ten, keď si človek uvedomí, že práve jeho krv môže niekomu inému zachrániť život. Svoje o tom vie aj naša kolegyňa, Silvia Hanuliaková, ktorá sa o svoju kvapku krvi podelila už krásnych dvadsať krát, za čo jej patrí obrovské poďakovanie.

(Ocenenie pre darcov krvi - Strieborná Jánskeho plaketa – udelená Silvii Hanuliakovej, oblastnej riaditeľke SPF)

DARUJ KRV – DARUJ ŽIVOT a pomôž zachraňovať ľudské životy aj ty, pretože stať sa hrdinom neznamená, že musíš bojovať so zločinom. Darovaním krvi môžeš zachrániť až tri ľudské životy, tým ktorí to potrebujú a staneš sa tak navždy ich hrdinom.