Zo života spoločnosti

SPF opäť plnil cestovateľské sny. Ako vyzeral pobyt v čarovnom Toskánsku?

Posledné septembrové lúče v Toskánsku patrili naším spolupracovníkom zo SOPHISTIC Pro finance. Päť dní si totiž užívali na krásnych miestach plných histórie, skvelých gurmánskych špecialít, vychýreného vína a najmä úžasných zážitkov s úspešnými ľuďmi. Zážitkovo-vzdelávacieho pobytu sa zúčastnilo 12 spolupracovníkov, ktorí absolvovali túto cestu ako odmenu za úspešnú spoluprácu. Spoločne sme sa vybrali do Benátok, Sieny, San Gimignano, Panzano in Chianti, Greve in Chianti a taktiež nechýbala návšteva Florencie, mesta, v ktorom žil a tvoril Leonardo da Vinci, autor myšlienky, na základe ktorej stojí filozofia spoločnosti SOPHISTIC Pro finance.

Viac o tomto pobyte nám prezradili samotní účastníci zahraničného pobytu v Taliansku:

Za 2 roky v SPF som zažil viac, ako za celý svoj život

Veľmi si vážim, že som dostal možnosť zúčastniť sa tejto dovolenky, nakoľko som dostal príležitosť vycestovať ako náhradník a ako sa hovorí: „Neplánované akcie sú tie najlepšie akcie“ a tak aj bolo. Z tohto pobytu som si odniesol veľmi veľa. Mám svoje ciele a svoje sny. A vďaka spolupráci s SPF sa mi oveľa rýchlejšie plnia. Pred 2 rokmi by som ani len nepomyslel, že navštívim v tak mladom veku Florenciu. Mesto, ktoré miloval aj môj idol Steve Jobs. Systém v SPF je precízne prepracovaný a ten kto ho dodržuje je aj takto odmenený. Neplatiť nič za takúto dovolenku je veľký dar. A viem, že ak budem robiť správne aktivity, tak to nie je posledná dovolenka. Veľmi si toho vážim a som veľmi vďačný, pretože nie každému vo veku 21 rokov príde telefonát, že či chceš ísť do Talianska za odmenu. Nakoplo ma to a spolupráca s SPF má pre mňa a takisto pre každého veľký zmysel, kto má chuť sa niekam posúvať a plniť si sny. Čo viac si priať. Najkrajšie na tom je to, že to je všetko ešte len začiatok a čaká nás veľa krásnych chvíľ a zážitkov. Za 2 roky v SPF som zažil viac, ako za 19 rokov. Veľmi si to vážim a teším sa na ďalšie dobrodružstvo,“ spomína na svoju prvú dovolenku so SOPHISTIC-om Ivan Jašík, samostatný konzultant SOPHISTIC Pro finance.

Úspešný úvod kariéry v SPF

O svojich zážitkoch zo svojej prvej firemnej dovolenky s SPF nám porozprávala aj Lucka Šotkovská, Samostatná konzultantka SPF a zároveň nováčik, ktorý napriek krátkemu pôsobeniu v spoločnosti, dokázal veľmi milo prekvapiť nejedného z nás: „Na začiatok by som chcela poďakovať Radoslavovi Valkovi a  SOPHISTIC Pro finance, že som mohla stráviť krásnych a čarovných 5 dní v Toskánsku so super ľuďmi! Keďže som v tejto firme krátko, toto bola moja prvá dovolenka a snáď nie posledná. Je to veľmi milé, že SPF vie takto odmeňovať svojich ľudí za ich snahu a výkon vo firme. Povedzme si, kto sa takto stará a motivuje svojich ľudí?

Som rada, že som mohla spoznať tak skvelých ľudí. Zažili sme 5 dní, plných smiechu a spoznávania tejto krajiny. Tak isto aj veľa zážitkov. Určite odporúčam všetkým kto toto bude čítať, pri najbližšej súťaži dajte všetko do toho, aby ste mohli aj vy zažiť niečo tak super ako ja a my spoločne,“ odkazuje svojim kolegom Lucka.

Odmena, ktorá stmelila kolektív

Na názor sme sa opýtali aj Luckinho nadriadeného, Františka Ďurkáča, oblastného riaditeľa SPF. Zaujímalo nás, aký je to pocit keď človek, ktorý mu na začiatku spolupráce odovzdá dôveru, dosiahol výsledky a nominoval sa na firemnú dovolenku? “Je pravda, že Lucka je u nás naozaj krátko a pri svojom zaujímavom štarte v našej firme získala prakticky všetko čo sa získať dalo. Výlet do Toskánska bol takou pomyselnou čerešničkou na torte. Zároveň musím povedať, že Lucka si nás všetkých získala svojím dobrým srdiečkom a kamarátskou povahou a výlet bol aj vďaka nej veľmi príjemný. Je to úžasný pocit, keď máme v tíme ľudí, ktorí si dokážu plniť sny a už na úvode svojej kariéry sa stávajú úspešnými. Pre nás je to potešujúce, ale zároveň zaväzujúce, aby sme nepolavili v aktivitách a do našich radov priviedli ďalších víťazov,“ odpovedá Feri a dodáva, že: „pobyt v Taliansku bol naozaj nevšedný zážitok, ktorí vo mne vzbudil lásku a obdiv k tejto krajine a k samotnej oblasti Toskánska. Talianska kuchyňa a lahodná káva na každom rohu, nieje to len dovolenka, je to životný štýl. Stretli sme sa tam naozaj veľmi dobrá partia a spoločne sme si to užili ako jedna veľká rodina. Viacerí sme sa zhodli, že takáto forma odmeny dokáže nielen namotivovať do ďalšej práce, ale aj úžasne stmelí kolektív. Rád by som aj touto cestou poďakoval všetkým, ktorí sa podieľali na organizácii. Verím, že zájazd do Toskánska otvoril novú kapitolu odmeňovania v SPF a ukázal potenciál a možnosti takýchto ciest.“

Oslava narodenín v raji na zemi

Takisto sme sa opýtali ako svoj prvý zahraničný pobyt s SPF hodnotí aj Pavol Hreus, spolupracovník v pozícií Špecialista I.: „Vlastne áno. Bola to moja prvá dovolenka. Úprimne, ani som si to neuvedomoval, keďže som už zažil mnoho skvelých akcií v tejto firme. Ale táto bola priam fantastická. Vyhral som ju v súťaži Radka Valka. Históriu mám veľmi rád a aj pamiatky. A talianský zvyk - všetko jedlo zapíjať vínom? Toskánsko je raj na zemi! Navyše, v prvý deň dovolenky som oslavoval narodeniny a lepší darček som si ani nemohol priať. Ďakujem, že som ich mohol osláviť tu a v kruhu týchto skvelých ľudí. Odnášam si nezabudnuteľné zážitky. Či už zo 400 ročnej vily v okolí Florencie, kde sme boli ubytovaní. Rozprávkovú atmosféru zo San Gimignana. Mestečko ako stvorené na romantické prechádzky pri západe slnka. Z ochutnávky hovädzích steakov mám ešte dnes plné brucho. Skrátka, bolo to 5 dní plných zážitkov, na ktoré budem do konca života spomínať,“ hovorí Pali.

Talianské špeciality potešili chuťové poháriky

Ďalším účasníkom 5 dňového zážitkovo-vzdelávacieho pobytu v najväčšom talianskom regióne so SOPHISTIC-om po prvý krát, bol aj spolupracovník Matej Remšík, v pozícií Samostatný konzultant, ktorý sa túžil zúčastniť dovolenky v Taliansku v spoločnosti skvelých kolegov. „Veľmi vďačím svojim nadriadeným, Miroslavovi Turzovi a Miroslavovi Juríkovi, za ich individuálnu snahu pomôcť mi pri splnení súťažných podmienok o túto cestu, aby som sa jej mohol zúčastniť. Samozrejme, nemohol som poľaviť a musel som dotiahnuť svoje aktivity do úspešného konca, za čo som svojim spôsobom vďačný, nakoľko som si uvedomil, že keď naozaj chcem, všetko dokážem a môžem si aj vďaka SOPHISTIC Pro finance plniť svoje sny.

Som veľmi rád, že som mohol byť na tak krásnych miestach,  kde som ešte nikdy predtým nebol. Vážim si každý jeden výlet, ktorý som zažil. Odniesol som si domov množstvo úžasných gastronomických, kultúrnych zážitkov a chvíľ strávených so skvelou partiou ľudí,  na ktoré budem ešte veľmi dlho spomínať a rád sa ku ním vracať. Je to super pocit, zažiť takúto dovolenku a úplne zadarmo,“ spomína na poznávací pobyt, vychutnávač vynikajúceho jedla, gurmán Matej.

Kvalita stráveného času určuje kvalitu života

Regionálny riaditeľ, Rudolf Jagnešák takisto hodnotí pobyt vynikajúco: Dni strávené s kolegovcami a možnosť s nimi debatovať dlhšie ako len 10-20 minút mne osobne ukázali ich oveľa hlbšie hodnoty, presvedčenia a názory. Dokonca aj životné príbehy, skúsenosti, ktoré ich sformovali boli síce niekedy na plač, ale takisto aj na smiech. Život je skrátka vymeraný časom a kvalita stráveného času určuje kvalitu života. Tento čas bol pre mňa naozaj kvalitne strávený a som veľmi rád, že som sa opäť mohol zúčastniť tejto poznávacej cesty s kolegovcami. Prešli sme takmer 3000 km a v rýchlom slede sme videli kus sveta. Dokonca aj miesta, kam by som sa raz chcel vrátiť, pretože skrátka stoja za to,“ hodnotí Rudko čas strávený v Taliansku.

Sme veľmi radi, že si účastníci zahraničnej cesty v Taliansku odniesli množstvo pekných spomienok a mohli sme mnohým z nich splniť sny, ako je práve spoznávanie čarovných miest. Už teraz sa tešíme, keď sa opäť budeme môcť vybrať na nové miesta a plniť ďalšie sny našim spolupracovníkom.

Poďakovanie patrí spoločnosti IAD Investments a Simone Kocúrovej, majiteľke cestovnej agentúry Tuscany by 1st class, ktorí program a pobyt v Taliansku pre našich kolegov zrealizovali.