Zo života spoločnosti

CESTA NA VRCHOL

Nový Regionálny riaditeľ SPF

Vďaka kvalitne odvedenej práci a na základe splnenia všetkých kritérií potrebných na povýšenie do vyššej pozície má spoločnosť SOPHISTIC Pro finance a.s. nového Regionálneho riaditeľa, ktorým sa stal Ing. Anton Jadroň. Odmenou za jeho povýšenie je nezabudnuteľný zážitok, pobyt na vrchole Slovenska aj so životným partnerom, konkrétne pobyt na Lomnickom štíte vo výške 2 634 m n. m.

Pred necelými šiestimi rokmi sa klient Anton rozhodol, že sa chce vzdelávať, rásť a učiť nové veci, a tak vstúpil do sveta financií. Je skvelým príkladom ako sa aj z nováčika môže v SPF stať regionálny riaditeľ v priebehu niekoľkých rokov. Svedčí o tom aj fakt, že len pred dvoma rokmi  sa stal oblastným riaditeľom a dnes je už o pozíciu vyššie. Preto sme sa nového regionálneho riaditeľa opýtali ako sa mu tento úspech podaril, ale taktiež nás zaujímali aj ďalšie dôležité kroky jeho cesty na túto pozíciu:

Od začiatku fungovania v tomto biznise som mal ambíciu postupovať a rozvíjať sa. Uvedomoval som si, že bez vzdelania, podpory a mojich aktivít, ktoré budú smerovať k budovaniu predsa napredovať nemôžem. Takže to bola systematická práca na sebe, ale predovšetkým práca s mojim tímom, ktorý som sa snažil rozvíjať a rozširovať, aby v ňom bol stále nový impulz. Takže tomu, že sa nám to ako riaditeľstvu podarilo môžem ďakovať najmä im.

 

Aké boli Vaše začiatky finančného sprostredkovateľa?

Musím sa priznať, že začiatky boli kostrbaté. Hneď po začatí v tomto odvetví som musel odletieť do USA na služobnú cestu, keďže som začínal popri práci. Ale malo to svoj zmysel. V USA som mal kopec čašu, keďže tam bol 7 hodinový posun. Keď som prišiel z práce na hotel, mal som veľa krát voľné večery, tak som si povedal, že budem využívať ten čas na vzdelávanie, a tak som celý systém - zložku po zložke - preštudoval. A to aj VPP (Všeobecné poistné podmienky).

Myslím, že to mi dalo veľmi dobrý teoretický základ a praktické veci som sa učil postupne, keď som prišiel znovu na Slovensko.  Následne sa to pekne rozbehlo s prvými klientmi, prišli spolupracovníci a to ma nakoplo. Po roku pravidelnej práce, popri zamestnaní, som sa dostal na manažérsku pozíciu a dával som výpoveď v predošlej práci.

V začiatkoch som sa veľa pýtal a dostával odpovede, niektoré som ani nečakal, ale mohol som ich použiť vo svojom napredovaní. Skúseností boli tým najdôležitejším, čo som mohol na začiatku svojej spolupráce dostať, a preto sa ich teraz snažím odovzdávať ďalej ľuďom.  

 

Čo Vám táto práca dala, prípadne je niečo čo Vám vzala?

Tak v prvom rade mi dala disciplínu a vytrvalosť, ktorú som len podporoval a mal som dobrý základ zo športu. Dala mi iný pohľad na svet a ľudí okolo mňa, keďže som sa snažil učiť nové veci a vzdelávať. V našej oblasti človek musí byť odborník, psychológ, manažér, priateľ a niekedy aj vyjednávač. Čiže táto práca ma naučila veľmi veľa. Vidím to aj vo svojom osobnom živote, kde sa dajú veci z pracovného života využiť.

 

Očakávate od novej pozície nejaké zmeny?

Myslím, že razantná zmena nepríde. Chcem naďalej podporovať svoj tím. Pomôcť ľudom dosiahnuť svoje ciele. Ak budú rovnaké, ako moje, rád im pomôžem dostať sa tam kde som ja, keďže viem aké kroky k tomu treba urobiť.  Nie je to ľahké, ale ako vidieť dá sa to. Nie je to nereálne.

 

Ako vníma Vaše povýšenie Váš tím ?

Veľmi pozitívne a sú z toho nadšení. Chcel by som poďakovať každému jednému človeku v mojom tíme a nie len v ňom, ale aj kolegom, rodine a priateľke. Hlavnými iniciátormi povýšenia, boli práve moji ľudia v tíme. Zamakali sme, skúsili to a to ma veľmi teší, pretože som to nebol ja kto ich naháňal, aby robili viac, ale oni sami chceli, nech ako tím zaberieme a urobíme povýšenie.

 

Čo by ste chceli odporučiť svojim kolegom pri budovaní kariéry?

V prvom rade si stanoviť, čo vlastne chcú. Položiť si otázku : ,,Som ochotný tomu niečo obetovať a robiť veci navyše?“ Ak to tak je, tak potom najdôležitejšia vec je pravidelnosť a disciplína v každodenných veciach, pretože len dennodenné, drobné, pravidelné veci dokážu robiť tie veľké a to v našom obore platí niekoľko násobne. Pýtajte sa veľa svojich vedúcich. Doslova ich otravujte a snažte sa s nimi tráviť čo najviac času, aby vás naučili, viedli a podporovali v tom, čo chcete. Ja osobne som veľmi zvedavý človek a to mi pomohlo vedieť viac a potom to aj využiť v praxi. Ak chcete ísť manažérskym smerom, tak najdôležitejší je nábor a rozvíjanie tímu. Na čo niektorí zabúdajú a myslia si, že väčšina z nás vie napredovať sama. Bohužiaľ je to cesta na dlhú trať a zo dňa na deň to nejde, no nie je to nereálne.

 

Prináša Vám spolupráca so spoločnosťou SPF nejaké benefity? 

Tých benefitov je nesmierne veľa, ale najviac si cením, že sme ako rodina. Pomáhame si, podporujeme sa,  trávime spolu čas aj mimo práce. A čo je skvelé, že to tak funguje aj naprieč štruktúrami. Máme veľmi dobré vzťahy a to je podľa mňa v dnešnej dobe to najviac.

SPF nám dáva dobré vzdelanie, kde pravidelne môže ktokoľvek, či už obchodnícky, alebo manažérsky napredovať. Čoho svedkami sú samotní ľudia a ich progres.

Slušne nastavený spôsob odmeňovania a hlavne transparentná kariéra, kde každý vie, čo musí spraviť a čo naopak nerobiť, aby mohol byť tam, kde chce. Jasné pravidlá hry a práce sú podľa mňa kľúčové k úspechu.

V neposlednom rade SPF dáva možnosť ľudom vo vedúcich pozíciách napomáhať v smerovaní firmy, napr. Riaditeľská rada môže dávať akékoľvek podnety na zmenu, vylepšenie a napredovanie firmy, aby sme mohli byť flexibilný a ľudia spokojní vo firme v ktorej sú. A myslím si, že to si nemôže povedať každý v tejto oblasti.

 

Ďakujeme za rozhovor, prajeme mnoho úspechov a ešte raz gratulujeme k získaniu tejto pozície.

Pozrite si krátke video z Tonkovej cesty na vrchol Slovenska aj s jeho životným partnerom kde spoločne zažili nezabudnuteľný pobyt na Lomnickom štíte vo výške 2 634 m n.m.: na YouTube kanáli SPF