Zo života spoločnosti

Vzdelanie, ako dôležitá súčasť každého z nás

V každom z nás je prítomná prirodzená zvedavosť, túžba spoznávať nové veci a vzdelávať sa. A práve vzdelanie je v súčasnosti veľmi dôležité. V  SOPHISTIC Pro finance a.s. berú tento aspekt za prioritný a to je dôvodom, prečo sa vedenie spoločnosti rozhodlo poskytnúť svojím spolupracovníkom možnosť ďalšieho posunu vpred a zdokonaľovať sa, aby svoju prácu dokázali vykonávať plnohodnotne s dostatočnými znalosťami nie len vo svete financií, ale takisto, aby dostali príležitosť aj k osobnostnému rozvoju.

Kľúčom k úspechu a spokojnosti klientov spočíva na správnom prístupe svojho sprostredkovateľa, čo bolo hlavnou myšlienkou absolvovaného kurzu s názvom Cesta poradcu, postaveného na metóde NLP - Neuro-lingvistického programovania v kombinácií s ďalšími koučovacími smermi. Účelom danej metodiky bolo práve posilnenie poradenských kompetencií, nasmerovať na cestu dlhodobého úspechu, istoty a spokojnosti klientov a sprostredkovateľov nie len v pracovnom, ale aj v súkromnom živote.

Vzdelávacím kurzom prešlo 14 absolventov.  „Všetci absolventi, keď som sa s nimi rozprával, deklarovali  výrazný osobnostný posun vďaka Ceste poradcu. Ja sám som si všimol veľký posun v spolupráci s nimi. Pochopili, že väčšina vecí sa nerobí len preto, že sa majú robiť, ale že to má aj hlbší zmysel. Sami si teraz uvedomujú, ako je každá rada a tréning určený k ich progresu a napomáha im zefektívniť ich prácu a aktivity,“ hovorí oblastný riaditeľ SPF, Anton Jadroň.

Rovnaký názor má aj Michal Mitrenga, oblastný riaditeľ SPF, ktorý hovorí: „keď som absolvoval kurz pred pár rokmi, bol som z neho nadšený. Odrazilo sa to na mojich výsledkoch v práci, ako aj v súkromí a som si istý, že u veľa ľudí to bude mať podobný efekt. U niekoho to príde hneď, u niektorých trošku neskôr. Každopádne je to kurz, ktorý dá každému veľmi veľa. Ľudia zistia aké majú nedostatky, kde mali limity no predovšetkým, že toho dokážu viac, ako si kedy mysleli.“

Svoj pohľad na poskytnuté vzdelávanie nám prezradila aj absolventka kurzu Lucia Fitaková, konzultantka spoločnosti SPF, ktorá hodnotí túto skúsenosť veľmi pozitívne. „Vďaka tomuto kurzu som veľa vecí pochopila a zistila som, že hranice sú len v mojej hlave. Predovšetkým mi to dopomohlo k väčšej dôvere samej v seba a potvrdilo sa mi, že je to práca, ktorú chcem robiť celý život. Som vďačná, že som dostala príležitosť od SOPHISTIC Pro finance a.s. prejsť takýmto vzdelaním a pokiaľ by som ho mohla absolvovať opäť, rada by som sa ho zúčastnila.“

Je nesmierne dôležité, aby spoločnosti dbali na vzdelaní svojich zamestnancov, nie len kvôli pracovným výkonom, ale predovšetkým kvôli osobnostnému rozvoju, ktorý taktiež napomáha ku kultúre pracovného prostredia súvisiaceho s faktorom pracovnej spokojnosti. V SOPHISTIC Pro finance a.s. na to neustále myslia, a preto vytvárajú priestor na odborné vzdelávanie v rôznych odvetviach.