Zo života spoločnosti

Vyvrcholenie Manažérskeho vzdelávania - Výlet do Paríža

Výlet do Paríža si užili aj napriek nečakaným prekážkam

Paríž, hlavné mesto Francúzska, skrýva v sebe nespočetné množstvo kultúrnych pamiatok a atrakcií, ktoré zaujmú každého návštevníka. Na potulkách touto metropolou by ste strávili pokojne aj celý mesiac. Eiffelova veža, Luxemburské záhrady, Katedrála Notre Dame, množstvo výnimočných múzeí, Avenue des Champs-Élysées... Aj toto sú vyhľadávané miesta, po ktorých túži každý návštevník.

Francúzska metropola bola odmenou pre najšikovnejších ľudí spoločnosti SOPHISTIC Pro finance, ktorí úspešne prešli Manažérskym vzdelávaním. Anton Jadroň, si ako najúspešnejší účastník Manažérskeho vzdelávania spolu so svojimi tromi najlepšími nováčikmi dopriali zaslúžený relax v tejto metropole. Do Paríža cestovali aj Radoslav Valko, regionálny riaditeľ SOPHISTIC Pro finance a.s. a koordinátor vzdelávania a Jana Halgošová zo spoločnosti AXA.

Problémy zvládli hravo

„Do Paríža sme mali letieť 20. augusta v ranných hodinách. Na letisku však nastali nepochopiteľné problémy. Najskôr nás pri čakaní presunuli na druhý check-in. Potom nám povedali, že brána je už zatvorená. Keď sme sa domáhali nastúpenia do lietadla, povedali nám, že by nám už nestihli naložiť kufre. Vysvetlili sme im, že máme len príručnú batožinu a ideme len na krátko. Od tejto požiadavky upustili a nechceli sa už s nami o tom ani len baviť. Ponúkli nám precheckovanie letu. Bolo to však komplikované a letecká spoločnosť si za to pýtala nehorázne peniaze. Prišlo tak rozhodnutie, že pôjdeme autom,“ vysvetľuje Radoslav Valko.

Riešenie problémov však zvláda firma SOPHISTIC Pro finance a.s. hravo nielen po profesionálnej stránke, a tak nepríjemná skúsenosť z letiska nemohla výlet do Paríža pokaziť. Šestica úspešných manažérov pricestovala do metropoly Francúzska o 23. h a ráno ich čakali prvé prehliadky krásneho mesta.

Ohúril najmä kabaret Lido

„Paríž je krásne mesto a ešte keď si ho človek môže užiť s ľuďmi, s ktorými je zábava a aj sa dobre cíti, tak sa ten pocit ešte umocňuje. Vzťahy sa len upevnili, aj keď možno v prvom okamihu to tak nevyzeralo, ale dnes sa na tom smejeme,“ spomína v dobrom na čas strávený v Paríži Anton Jadroň, oblastný riaditeľ firmy, ktorý dosiahol počas spomínaného vzdelávania naozaj pozoruhodné výsledky.

Aj on si tak užíval zážitky v uliciach veľkomesta. Paradoxne, tie boli umocnené tým, že spolu so svojimi spolupracovníkmi a kamarátmi docestoval autom.

Výpravu so spoločnosti SOPHISTIC Pro finance a.s. najskôr čakala prehliadka Paríža. Tu sa ukázalo, že cesta autom bol dobrý nápad, nakoľko sprievodkyňa im vysvetlila, že v auguste je v celom Paríži málo ľudí, všetci sú na dovolenkách. Výhodou teda boli prázdne ulice.

„Sprievodkyňa robila zároveň šoféra a vozila nás po všetkých pamiatkach. Mali sme krásny výhľad, kedykoľvek sme zastavili, pofotili sme si, dala nám k tomu odborný výklad. Okolo obeda sme sa zastavili v časti Montparnasse, najväčšieho mrakodrapu v starej časti, kde sme si dali kávu a obed. Následne sme šli do múzea voskových figurín. Večer nás čakal prvý silný zážitok, kabaret Lido na Champs-Élysée. Predstavenie bolo nádherné, úžasné, v momente, ako sme ho absolvovali, spomienky na „let“ aj všetko zlé opadli. Bol to tak veľký a silný zážitok, že celá skupina bola plná eufórie,“ vysvetlil Radoslav Valko.

V posledný deň zájazdu čakal skupinku ešte veľmi bohatý program. Kľúčovou bola prehliadka centrály spoločnosti AXA s odbornou prednáškou, ktorá túto akciu podporila. Skupinka si nenechala ujsť ani zámok Versaille a Versaillské záhrady.

Celkovo dopadol nakoniec pobyt v Paríží na výbornú. Svedčia o tom aj záverečné slová Jany Halgošovej: „Výlet do Paríža bol excelentný. Hneď ako som pristúpila do auta v Trenčíne, vedela som, že budeme dobrá partička. Boli sme na rovnakej vlne, veľa sme sa nasmiali, zabavili. Mám kopec zážitkov a fotiek, a poviem vám, že hoci to chvíľami nebolo vôbec jednoduché,  napríklad keď sa nám nepodarilo nasadnúť do lietadla, ukázalo sa, že týmto ľuďom nechýba ani tímový duch, lojalita, rozvaha a schopnosť s nadšením prijať nové výzvy. Pozoruhodné zistenie. S úsmevom na perách a pohodovou mysľou sme zvládli všetky prekážky. Alternatívna doprava – nové auto Rada Valka, ktoré sme mimochodom perfektne zabehli (úsmev), bolo to najlepšie, čo sa nám mohlo stať. S našou sprievodkyňou Lenkou sme absolvovali nevídanú exkurziu mesta, pri ktorej nás neboleli nohy a videli sme v krátkom čase všetko, čo sa vidieť dalo  – Eiffelovka ráno, na obed aj v noci, paláce a záhrady vo Versailles, veľkolepý kabaret Lido, nočná jazda loďou, nákupy v Galérii Lafayette (smiech). K tomu skvelé jedlo, dobré víno a tá atmosféra veľkomesta... To treba zažiť. Osobitou súčasťou našej cesty a aj ústrednou témou celého projektu bola návšteva centrály AXA. Som rada, že som sama mohla vidieť úžasnú kompozíciu – spojenie histórie a súčasnosti celé obkolesené zeleňou a to priamo v centre Paríža. Vrele doporučujem tento typ zážitku, pokojne by som šla v tejto zostave opäť.“

„Výlet do Paríža bol čerešničkou na torte celého Manažérskeho vzdelávania, ktoré hodnotím ako veľmi úspešný projekt s cieľom zdokonaliť v manažérskych zručnostiach našich súčasných ale i budúcich manažérov, a nepochybne naplnil všetky naše očakávania. Veľmi ma teší, že podobné projekty vzdelávania prebiehajú v našej spoločnosti neustále a vrelo ich odporúčam všetkým kolegom“ podotkol na záver Radoslav Valko.