Zo života spoločnosti

Výročný kongres alebo ako sa nám darilo v minulom roku

Posledný aprílový víkend sa niesol v spoločnosti SOPHISTIC Pro finance a.s. v znamení oddychu, vyhodnotenia tých najlepších a prerozdelenia zisku, ktorý bol 3,5 násobne vyšší ako v roku predchádzajúcom. V poradí tretí Výročný kongres SPF sa tentoraz konal v hoteli Chȃteau Gbeľany. Vedenie spoločnosti sa snažilo o to, aby si jeho účastníci oddýchli, nachvíľu sa zastavili a strávili chvíle plné nezabudnuteľných zážitkov so zaujímavými hosťami.

Spoločnosť SOPHISTIC Pro finance a.s. pôsobí na trhu od roku 2013. Dostala sa do povedomia už tisíckam spokojných klientov. Vedenie spoločnosti sa pravidelne snaží organizovať pre svojich spolupracovníkov stretnutia, v rámci ktorých nielenže zhodnotia uplynulé obdobie, ale vždy pre nich pripravia aj zaujímavé sprievodné podujatia a stretnutia s významnými osobnosťami. „Chceli sme, aby sa naši spolupracovníci aj obchodní partneri stretli v príjemnom prostredí, oddýchli si, zrelaxovali a popri tom sme zhodnotili úspechy roku 2016 a ocenili tých najlepších,“ prezradil predseda predstavenstva spoločnosti Radovan Vokurek.

Obchodný riaditeľ SPF Ján Porázik zhodnotil na stretnutí uplynulé obdobie. Kým spoločnosť mala za rok 2014 obrat 511 428 eur, tak za rok 2016 to bolo až 1 330 926 eur. Je to obrovský nárast, ktorý firme SPF môžu ostatné firmy len závidieť. Portfólio spoločnosti zložené z 50 obchodných partnerov  je rovnomerne rozložené do jednotlivých segmentov, ako sú Životné a neživotné poistenie, Úvery, Kapitálový trh či druhý a tretí pilier.

V rámci kongresu sa odprezentovali aj viaceré značky. Napríklad spoločnosť Alfa Bio vznikla na myšlienke svojho zakladateľa Jána Luntera: „Prispieť k zmenám stravovacích návykov na Slovensku“ so zreteľom na ľudské zdravie a kvalitu vyrábaných potravín. Alfa Bio je rodinná firma a vo vedení spoločnosti dnes pracujú synovia Jána Luntera, ktorí túto ideu prevzali a ďalej rozvíjajú. Výrobky spoločnosti mohli účastníci kongresu ochutnať v priebehu celého dňa.

V ďalšej časti kongresu vystúpil spolumajiteľ a regionálny riaditeľ Radoslav Valko s prednáškou na tému „(1+1)˟ - obdivuhodná exponenciála“. Vysvetlil na príklade Legendy o vzniku šachu, čo by sa stalo za tri roky, ak by každý zo spolupracovníkov vychoval každé tri mesiace nového spolupracovníka, ktorý by urobil to isté.

So svojimi životnými skúsenosťami sa v ďalšom vstupe predstavil rečník Martin Bruncko s prednáškou „Všetko sa dá zmeniť“. Martin Bruncko je človek, ktorý si zaslúži obdiv. V svojom živote padol na dno a dokázal sa z neho odraziť a rásť. Pred niekoľkými rokmi to bol človek, ktorý balansoval na hrane zákona a mal prázdne ruky, dnes vedie svoje podnikanie a pomáha iným.

Ako býva zvykom, tak svoj priestor dostali aj obchodní partneri. Tí spoločnosť SOPHISTIC Pro finance zaradili z pohľadu viacerých kvalitatívnych ukazovateľov medzi najkvalitnejšie spoločnosti na trhu. Čo je dlhodobý zámer spoločnosti SPF, vystupovať ako najkvalitnejšia a najtransparentnejšia firma tak pre klientov ako aj obchodných partnerov a spolupracovníkov.

Po predstavení kľúčových partnerov spoločnosti SPF porozprával o svojom živote i raste ďalší zaujímavý hosť – Ján Riapoš. „Tu je dôležité pripomenúť, čo všetko dokázal tento človek napriek tomu, že je odkázaný na invalidný vozík. Stal sa niekoľkonásobným paralympijským víťazom a zároveň zastáva post predsedu Slovenského paralympijského výboru a predsedu Slovenského zväzu telesne postihnutých športovcov. Odkazom tejto zaujímavej prednášky bolo, že sa nemusí stať nejaká tragédia v živote, aby ľudia rozmýšľali a konali inak“ vysvetlil predseda predstavenstva.

V rámci oddychu bol pre účastníkov kongresu pripravený wellness a pre nežnejšie pohlavie bola k dispozícii francúzska kozmetická značka Yves Rocher, ktorá sa vyznačuje prírodnými produktami vyrábanými z viac než 1100 druhov rastlín uchovávaných vo vlastnej botanickej záhrade vo francúzskom Bretónsku.

Podvečer bolo už pripravené slávnostné vyhodnotenie, v rámci ktorého ocenili najlepších spolupracovníkov spoločnosti. Kategórie Najlepší obchodník, Úverový špecialista a zároveň Najlepší Oblastný riaditeľ za rok 2016 si odniesol Rudolf Jagnešák. Najlepším Konzultantom za 2016 rok sa stala Daniela Sládeková a v kategórii Najlepší Manažér za rok 2016 dominovala Silvia Hanuliaková.

Súčasťou spoločnosti je aj obchodnícka Elita SPF - TOP Team, ktorého členom sa môže stať každý jeden spolupracovník spoločnosti. Pre získanie členstva je potrebné dosiahnuť výkon minimálne 25 000 NPJ. Členovia TOP Teamu môžu čerpať rôzne výhody. Už túto jeseň napríklad pocestujú do Turecka aj so svojimi životnými partnermi. V rámci vyhodnotenia bola vyhlásená aj nová súťaž, ktorej výsledkom bude, že tí najlepší pocestujú so svojimi životnými partnermi do Thajska.

Najdôležitejším momentom celého večera bolo prerozdelenie „zisku“ spoločnosti. Spoločnosť SOPHISTIC Pro finance je okrem iného výnimočná aj v tom, že celý svoj „zisk“, ako jediná spoločnosť na slovenskom trhu prerozdeľuje medzi svojich spolupracovníkov. „Na Výročnom kongrese v roku 2016 sme prerozdelili zisk vo výške 30 192, 57 Eur. V tomto roku sme prerozdelili sumu 105 677, 81 Eur, čo je 3,5 násobok zisku minulého roku. Inými slovami 250% medziročný nárast zisku spoločnosti, ktorí sme rozdelili medzi ľudí!“ vysvetlil predseda predstavenstva Radovan Vokurek.

Stretnutie však oceňovaním v žiadnom prípade neskončilo. Celý deň sa niesol v duchu zdravej výživy, oddychu, spätosti s prírodou a večerný program nebol výnimkou. Rýdzo slovenská spoločnosť Pacho Matrtaj z Hybe predstavila svoj legendárny, historicko aj filmovo známy nápoj s názvom Frndžalica. Príjemná zábava pri hudbe pokračovala až do neskorých nočných hodín.

Život nie je len o práci, ale aj o oddychu, priateľoch, rodine. A taký bol aj Výročný kongres spoločnosti SOPHISTIC Pro finance.

Krátky videozostrih najzaujímavejších momentov nájdete tu: https://www.youtube.com/watch?v=iT0PpIlPESM