Zo života spoločnosti

Family Day dopadol na výbornú, zhodujú sa v SPF

Spoločnosť SOPHISTIC Pro finance a.s. odštartovala v nedeľu 27. augusta výnimočnú tradíciu. Chata Žiar v Rajeckej Lesnej bola dejiskom nultého ročníka rodinnej akcie pod názvom Family Day, ktorá sa uskutočnila aj vďaka podpore a účasti jedného z našich obchodných partnerov spoločnosti MetLife.

Rodinu chápu ako dôležitú súčasť života

Rodina je prostredie, s ktorým je každý človek najviac spätý. Zdieľame s ňou nielen tie najšťastnejšie okamžiky nášho života, ale hľadáme v nej útočisko aj v časoch, kedy to takpovediac nemáme ustlané na ružiach. V dnešnej uponáhľanej dobe je veľmi dôležité, aby rodina poskytovala miesto, kde prídu deti po ťažkom dni v škole, resp. tí skôr narodení po náročnom dni v práci načerpať sily a energiu do ďalších dní. Vedia to aj v spoločnosti SOPHISTIC Pro finance a.s., ktorá pre svojich zamestnancov a ich rodinných príslušníkov zorganizovala výnimočné podujatie pod názvom Family Day.

„Už pri vzniku spoločnosti sme vytvárali filozofiu založenú na transparentnosti, spravodlivosti, úprimnosti, dobrých priateľských vzťahoch, vzájomnej podpore, tímovom duchu, jednoducho atribútoch, ktoré tvoria základ každej šťastnej rodiny. Rodinu chápeme ako veľmi dôležitú súčasť života každého z nás. Dalo by sa povedať, že polovičku života strávime s našou súkromnou rodinou, ktorú tvoria rodičia, partnerky či partneri, deti a polovičku života prežijeme s našou pracovnou rodinou, ktorou sú naši kolegovia. Všetko sú to ľudia, ktorým veríme, máme ich radi a zdieľame s nimi každodenné starosti i radosti. Preto sme považovali za dôležité, aby sa tieto dve rodiny (súkromná i pracovná) vzájomne spoznali a užili si spoločne krásne chvíle v rámci Family Day spoločnosti SOPHISTIC Pro finance,“ prezradil na úvod Radovan Vokurek, predseda predstavenstva spoločnosti.

Na svoje si prišli najmä deti

Prvá rodinná akcia organizovaná firmou, kde sa mohli spolupracovníci spolu so svojimi rodinami navzájom bližšie spoznať, zašportovať si, oddýchnuť, zabaviť sa, užiť si skvelú atmosféru a vychutnať skvelé jedlo, sa konala poslednú augustovú nedeľu. V krásnom rodinnom prostredí Chaty Žiar s výbornou kuchyňou pripravili program pre účastníkov inštruktori z Endorfun Adventures.

Na svoje si prišli najmä deti, veď atrakcie, ktoré pre nich organizátori pripravili, sa len sotva dali stihnúť v jeden deň. Vyšantili sa na zorbing guli, trampolíne či skákacom hrade, vyskúšali si lukostreľbu, streľbu zo vzduchovky, maľovanie na tvár, jazdu na visutom lane, maľovanie na plátno a pozreli si aj exhibíciu rôznych dravých vtákov.

„Bolo pripravených mnoho atrakcií nielen športového charakteru pre dospelých, ale aj veľa zábavných pre deti a samozrejme kulinárske zážitky pre hladošov (smiech). Moje dcéry najviac ocenili skákací hrad a maľovanie na tvár. Ja s manželkou sme si našli veľa dobrôt v rámci kulinárskych špecialít,“ spomína pozitívne na Family Day Ján Porázik, Obchodný riaditeľ SPF.

Rovnaký názor zdieľa aj Michal Mitrenga, jeden z Oblastných riaditeľov spoločnosti: „Prvý Family Day našej firmy vnímam veľmi pozitívne, bola to naozaj vydarená akcia. Kopec atrakcií, súťaže, zábava pre deti, dospelých, dobré jedlo. Je super, že sa môžeme spoločne stretnúť a spoznať nielen po tej firemnej, ale aj po rodinnej stránke. Celé je to o upevňovaní vzťahov, zábave, oddychu. Boli tam samozrejme aj drobné chybičky krásy a tiež ma mrzí, že nie všetci sa mohli zúčastniť, ale už teraz sa teším na ďalší ročník.“

Pochutili si aj naozajstní fajnšmekri

Množstvo zaujímavých atrakcií dalo všetkým účastníkom podujatia naozaj zabrať. Vypnúť a načerpať potrebnú energiu mohli pri pestrom občerstvení, ktoré muselo uspokojiť chuťové poháriky aj tých najväčších fajnšmekrov. Pripravené boli syrové a ovocné taniere, jablkovo-maková štrúdľa, guláš či grilované špeciality, urobené samostatne aj pre vegetariánov a celiatikov, detské menu v podobe jahodových guliek, štvorposchodová torta s logom SOPHISTIC Pro finance a.s. a mnoho ďalších pochutín.

Family Day v Rajeckej Lesnej sa vydaril naozaj na výbornú. „Akciu hodnotím naozaj veľmi pozitívne. Strávil som veľmi príjemný deň nielen v spoločnosti svojej rodiny, ale aj v kruhu priateľov a známych. Na podujatí oceňujem najviac, že vytvorilo jednu veľkú rodinu spolupracovníkov SPF a ich rodín. Tí, čo sa ešte navzájom nepoznali, mali výbornú príležitosť zoznámiť sa, nadviazať vzťahy čí priateľstvá. Pestrý program a výborné občerstvenie k tomu len dopomohli,“ zdôraznil Porázik.

Skôr narodení by sa určite radi zabavili ešte dlhšie, potvrdzujú to aj slová Michala Mitrengu. „Zabávali sme sa dobre, aj keď myslím, že deti sa tešili určite viac. Zábava pre dospelých by pokračovala istotne aj večer, keby sme tam prespali, ale to sa určite budúci rok zmení. Celkovo považujem túto akciu za veľmi vydarenú.“

Family Day predčil očakávania

Family Day na chate Žiar sa navždy vryje do pamäti všetkých účastníkov. Deti sa vybláznili do sýtosti, zahanbiť sa nenechali ani ich rodičia, a tak sa spolu môžu tešiť zo založenia jednej krásnej tradície.

„Family day SPF jednoznačne splnil a dokonca predčil naše očakávania. Dostali sme veľké množstvo pozitívnej spätnej väzby od našich spolupracovníkov a ich rodín. Dokonca sme boli veľmi príjemne prekvapení, keď nám písali naši klienti, ktorí si všimli fotky z akcie na sociálnych sieťach, že sa im páči, ako sa firma stará o svojich spolupracovníkov a myslí aj na ich rodiny tým, že sme zorganizovali spoločný rodinný deň,“ povedal na záver Radovan Vokurek.

Krátky video zostrih z tohto rodinného podujatia si môžete pozrieť TU na YouTube kanáli SPF