Zo života spoločnosti

Family day očami Martina Fuseka, oblastného riaditeľa SPF

V sobotu 13. júla 2019 sa konal už v poradí 3. ročník príjemného rodinného podujatia Family day SPF, tentokrát v areáli SKI apartmánov Makov. Celý deň sa niesol v téme „Návrat v čase“, a práve v tomto duchu sme si spoločne užili nezabudnuteľný deň plný zábavných atrakcií, športových aktivít či oddychu v kruhu tých najbližších. Ako však tento deň prebiehal očami oblastného riaditeľa SPF, Martina Fuseka?

 

Skvelý deň strávený s rodinou, kolegami a priateľmi

„Prvý krát som sa s manželkou a deťmi zúčastnil vynikajúceho podujatia Family day, ktoré organizuje naša spoločnosť SOPHISTIC Pro finance a.s.

Akcia sa konala v Makove. Priamo v areáli SKI Apartmánov Makov bolo pripravených množstvo atrakcií pre malých aj veľkých. Počas dňa nás programom sprevádzali členovia historického spolku Morová Rana. Ukážky rôznych historických zbraní a odevov spolu s výkladom o dobe stredoveku boli zaujímavé pre dospelých aj deti. V areáli sa konal aj tradičný jarmok, kde sa predávali rôzne umelecké predmety od kováčskych, kožiarskych, drotárskych či hrnčiarskych, no zároveň tu prebiehali aj tvorivé dielne, kde si každý účastník mohol vyskúšať jednotlivé remeslá.  

Vynikajúcim bodom programu bola hasičská súťaž, s ktorou nám pomohli hasiči z obce Makov a obce Radôstka. Najmä tento bod programu bol pre našich troch synov veľmi zaujímavý. V areáli bolo množstvo atrakcii a hier pre deti. Veľkému záujmu sa tešila cukrová vata a sladký popcorn.

No to najdôležitejšie bola celková atmosféra. Akcie sa zúčastnilo viac ako 200 ľudí. Všetci sme sa skvelo zabávali, veľmi uvoľnene a prirodzene. Ten pokoj medzi ľuďmi, nefalšovaná a úprimná komunikácia bola skrátka cítiť. Najlepšie to opisuje slovné spojenie „rodinná atmosféra“. Všetko klapalo tak nejak prirodzene a vyplývalo to z úžasnej atmosféry,  ktorá sa niesla celým podujatím.  

Prečo som sa rozhodol o tom napísať?

Jednoducho preto, že počas mojej skoro 20 ročnej praxe som sa s takýmto nastavením firmy nestretol. Firma pochopiteľne pracuje so zreteľom na klienta, ale hneď nasleduje spolupracovník. Nie je to fráza, ale skutočnosť. Sám som bol veľmi rezervovaný k informáciám, ktoré som dostal keď som sa o možnosť pracovať v SOPHISTIC Pro finance a.s. zaujímal. Veď množstvo spoločností deklaruje svoju starostlivosť o klientov a svojich spolupracovníkov, bohužiaľ však len na papieri alebo len pri náborovaní. No už pol roka sa presviedčam, že v SOPHISTIC Pro finance a.s. je to skutočne realita. Som veľmi rád, že som sa nechal presvedčiť a mohol som si preveriť fakty. SPF naozaj plní svoje nastavenie na klienta, ale aj spolupracovníka a jeho rodinu. Aktivity a rôzne akcie sú plánované a pripravované s týmto nastavením. Veľmi ma teší, že môžem moju rodinu zapájať do týchto aktivít. Čas strávený na firemných akciách nepovažujem za niečo povinné, ale naopak za prospešné pre mňa a mojich blízkych, ako aj pre mojich kolegov. Na týchto akciách sa tvorí naozaj skvelý tím ľudí, ktorí zdieľajú spoločné hodnoty a nastavenia! Prorodinná politika firmy mi veľmi vyhovuje a som rád, že sa tak deje prirodzene a nenútene. Hlavne v dnešnej dobe, keď sa takéto nastavenie veľmi „nenosí“. Aj práca v takejto spoločnosti je potom oveľa pokojnejšia a atmosféra v spoločnosti vytvára príjemne prostredie na prácu.

Som veľmi rád, že som sa správne rozhodol a pracujem v spoločnosti, ktorá sa skutočne zaujíma o život svojich spolupracovníkov a ich rodín. So skvelým sociálnym programom a skutočným záujmom pomáhať keď je treba.“

 

Ďakujeme pánovi Fusekovi za pochvalu a milé slová. Sme veľmi radi, že si on, ako aj ostatní spolupracovníci užili deň plný aktívneho oddychu a zábavy so svojimi rodinnými príslušníkmi a priateľmi. Dovolíme si tvrdiť, že tento ročník prekonal naše očakávania a účastníkov naplnil pozitívnou energiou, bohatými zážitkami a emóciami. Už teraz sa tešíme na ďalšie podobné podujatie, kde spoločne prežijeme hodnotný deň, užijeme si neformálnu atmosféru a posilníme firemného ducha.

Pozrite si krátky videozostrih z tohto podujatia na YouTube kanáli SPF